• Sound Landscape I - Digital image on photographic paper 125 cm x 78 cm, 2016
  • Hurts - Digital image on photographic paper 40 cm x 60 cm, 2016
  • Fur Umbrella Open –  Rabbit fur and wooden frame 70 cm x 90 cm, 2013
  • 3 Bells – Annunciation / Christ The King / Sacred Heart – Cast bronze 12 cm x 12 cm x 12 cm  each approx. 2016
  • Outrider Artists logo
  • At Fiona's opening
  • 4 O'Clock TEAS 10.9. at Galleria Huuto Jätkäsaari

Fiona O’Dwyer
I Went Up the Mountain With Someone Else’s Story and Came Down With My Own
10.9.-25.9.2016
Galleria Huuto Jätkäsaari, Pikkujätkä

Fiona O’Dwyerin näyttely I Went Up the Mountain With Someone Else’s Story and Came Down With My Own (Nousin vuorelle toisen ihmisen kertomuksen kanssa ja tulin alas omani kanssa) keskittyy muuttoliikkeen ideaan ja todellisuuteen: lähtökohtana on hänen oman perheensä muutto ja pakkosiirto 1950-luvun Irlannissa. O’Dwyerin ideat muotoutuvat töiden esittävyyden kautta, suhteessaan paikkaan ja aikaan ja materiaalisuuteen. Näyttely koostuu veistoksista, videoinstallaatiosta, piirustuksista ja valokuvista. Aiheet ja kuvakieli ovat lujasti juurtuneita irlantilaisen maiseman visuaaliseen ja auditiiviseen kieleen ja työt omaavat musikaalisen ja kokemuspohjaisen poeettisen luonteen.

Materiaaleilla ja prosesseilla joita käytän, on aina erityinen merkitys. Yhä selkeämpää on, että ne materiaalit ja prosessit joihin palaan ovat peräisin isältäni. Näissä töissä käytän marjoja, pronssia, turkkia sekä performanssia, laulua, piirtämistä ja keräilyä. Mustikat (‘hurts’) ja jäniksenturkki ovat minulle ravinnon ja välttämättömyyden materiaaleja, kun taas teerituaali kertoo asettumisesta ja pohdiskelusta. Nämä teokset avautuvat hitaasti, ja prosessista suodattuu jotakin uutta, mutta silti jäljitettävää. Jälki tuntuu ulottuvan kauemmas kuin minä itse, kauemmas kuin kokemukseni, kauemmas kuin tietämykseni tai välitetty kertomus. Joten vuorostaan tätä uutta kuuluisi mieluummin miettiä kuin määritellä. Se on loputtomasti muuttuva asia, riippuen siitä missä sinä (tai minä) seisomme. Idea sisältyy maiseman katselemiseen ja kuuntelemiseen kolmesta eri pisteestä, joista yhdessä muodostuu se yksi määrittelevä. Tuloksena on kaikuja etäisestä tilasta ajassa, joka on vaihtunut maiseman todellisten pisteiden kanssa, missä kertomus tai ääni kerran oli olemassa ja tapahtui.
Ilmeistä on kuitenkin, että unohdin tulevaisuuden ja niinpä kaikki jatkuu taas.

O’Dwyer, 2016

Fiona O’Dwyer ja Outrider Artist -kollega Maria Kerin pitävät teekutsut, 4 O’Clock TEAS, lauantaina 10.9.2016 klo 16 ottaen uudelleen käyttöön teenjuonnin keskustelufoorumina paikalle kutsuttujen irlantilaisten, virolaisten ja suomalaisten kuraattoreiden ja taiteilijoiden kanssa. Irlannin suurlähettiläs Colm Ó Floinn on paikalla.

fionaodwyer.com / +353 86 8121001 / fionaodwyerart(at)gmail.com

Kiitos tuesta: