• Kaisa Eriksson
  • Lehtipeitto
  • Metsän siimes
  • Puuvanhus
  • Tulkoon valo

Kaisa Eriksson (os. Kontio)

IHMISEN PUUTARHA

Uudenmaankatu 16.11.-4.12.2011

Kaisa Eriksson (os. Kontio)
Ihmisen puutarha
16.11. – 4.12.2011
Galleria Huuto Uudenmaankatu

Yrityksessämme ymmärtää maailmaa ja itseämme olemme päätyneet järjestämään, kategorisoimaan sekä nimeämään kaiken ympärillämme. Erityisesti tämä inhimillinen pyrkimys kiinnostaa minua ihmisen suhteessa luontoon.

Piirtäminen on minulle nopea ja yksinkertainen tapa päästä kiinni aiheeseen. Näyttelyn useimpien teosten pohjalla on pikaisesti syntynyt hiilipiirros, jota olen jatkanut skannaamalla ja työstämällä kuvaa digitaalisessa muodossa. Piirroksista kehkeytyy pigmenttivedoksia, joissa teokseen yhdistyy usein myös valokuvaa. Pohtiessani jakoa piirroksen ja digitaalisen materiaalin välillä olen ajatellut myös keinotekoista rajanvetoa ihmisen ja luonnon välillä.

Teossarja Ihmisen varjo perustuu vanhoihin siluettikuviin, joista poimin ihmisen luontosuhteesta kertovia osia. Olen liittänyt materiaaliin kuvastoa anatomian oppikirjoista ja leikannut paperileikkauksista uudet versiot.

Kaisa Eriksson (os. Kontio) on valmistunut Kuvataideakatemian Taidegrafiikan laitokselta 2009 ja Taideteollisesta korkeakoulusta vuonna 2007. Hän on työskennellyt piirrosten, kollaasejen ja installaatioiden parissa. Eriksson asuu Inkoon saaristossa, jonne muutettuaan luonto kliseisesti ilmestyi hänen teoksiinsa. Ihmisen puutarha on Erikssonin kolmas yksityisnäyttely Helsingissä.

Taiteen keskustoimikunta ja Uudenmaan taidetoimikunta ovat tukeneet näyttelyä.

Yhteystiedot: erikssonkaisa (at) gmail.com