• Jenni Holma, OK radiance

Jenni Holma

OK Radiance

Huuto III 27.5.-19.6.2022

Jenni Holma
OK Radiance
27.5.-19.6.2022

Helatorstaina 26.5.2022 Galleria Huuto on suljettu.

Näyttelyni OK Radiance käsittelee vetovoiman, vieroksunnan, yhteisöllisyyden ja kilpailun välistä konfliktia elämän haurauden vertauskuvana.

Säteily on energiaa aaltojen tai subatomististen hiukkasten muodossa. Valon ja pimeyden tavoin se leviää ympäriinsä, vahingoittaa elävien solujen perimää, asuu kehossamme radioaktiivisina alkuaineina ja toisinaan hehkuu ihmisestä toiseen kuin sisäinen liekki.

Luottaen kuvien maagiseen kieleen teos asettaa rinnakkain abstraktit ja figuratiiviset ilmaisukeinot jäsentäen fyysistä, usein kaoottisena havaittua todellisuutta. Kuvien välisiin assosiaatioihin perustuva dialogi muistuttaa julkisista ja yksityisistä rituaaleista, yhteiskunnallisista uhkakuvista ja empatian tarpeesta älyä korostavassa teollisessa ajassa, jossa kaikki elollinen elämä on valjastettu resurssiksi.

Jenni Holma (s. 1987) on helsinkiläinen kuvataiteilija ja valokuvaaja. Hän valmistui taiteen maisteriksi Aalto-yliopistosta vuonna 2020. Holma on opiskellut myös Lahden Muotoiluinstituutissa ja Swinburne-yliopistossa Melbournessa. Taiteellisessa työskentelyssään hän on kiinnostunut inhimillisyyden ja epäinhimillisyyden rajoista sekä sukupolvellisten traumojen ja urbaanin nykykulttuurin vuorovaikutuksesta. Holman teoksia on ollut esillä näyttelyissä ja valokuvafestivaaleilla niin Suomessa kuin ulkomailla.

Näyttelyä ja työskentelyä ovat tukeneet Suomen Taideyhdistys ja Taiteen edistämiskeskus.

Yhteystiedot
sähköposti: jenniholma(a)gmail.com
instagram: jenniholma