• Jenni Kokkomäki: We rise at eight
  • Jenni Kokkomäki: We rise at eight

Jenni Kokkomäki

We rise at eight

Huuto IV 11.10.-3.11.2019

Jenni Kokkomäki
We rise at eight
11.10.-3.11.2019

Meidät loi Hittimittari-vallankumous. Juomme verta ja sinisiä enkeleitä. Tulivuoret purkautuvat kun puhallamme isoihin pilleihin.

Make every moment count. Maksimoidaan kaikki, tulos, vaikutus, kyvyt, työ- ja vapaa-aika, tilankäyttö, keskittyminen, keho, nautinto, menestys, minuus, merkitys, bonukset. Katso nyt kaikkia näitä kauniita korkeakoulutettuja ihmisiä. Koe tämä mimeettinen mielihyvä, we rock, me kuljetaan öisiä katuja kuin silkkitakkiset ninjat kohti täyttymystä. Silloin kun voimavarat eivät riitä, liiku, syö hyvin, ja tee joka päivä asioita, joista nautit, ja olet kehässä taas. Don’t stop when you are tired, stop when you are done.

Ihanteellisuus ja sosiaalinen todellisuus jännittyvät toisiaan vasten. Aah, myöhäiskapitalistisen logiikan lävistämät intressisubjektit tekevät yksilöllisiä valintojaan, tuottavat itse täyteläisen toimintakykynsä ja elämänsä. Yksilö on voittanut kaikki esteet, epävapaus on unelma uusista parvekekalusteista ja tohtorin tutkinnoista. Näytä minulle asema josta kaikkien katseet kääntyvät minuun, ja suostun siihen. Minua niin helpottaa olla tietynlainen, mutta haluaisin oikein kovasti olla vielä enemmän senlainen.

Polku on selvillä, nyt kävele sitä. No excuses. Make your life a masterpiece.

Videot: Jenni Kokkomäki
Musiikki: Miro Mantere
Esiintyjät: Akseli Aittomäki, Ida Backer, Alena Dittrichová, Suvi Hänninen, Hanna Iitti, Timo Jokitalo, Jenni Kokkomäki, Aarni Korpela, Jonna Lehto, Miro Mantere, Minja Mertanen, Teemu Päivinen ja Juha Sääski
Butoh-ohjaus: Minja Mertanen
Videoiden kuvaajina ovat Kokkomäen lisäksi toimineet Jonna Lehto ja Teemu Päivinen.
Videoteoksen tuotantoon on osallistunut Höyhentämö.
Kiitokset myös Toisissa tiloissa -kollektiiville ja Esitystaiteen Keskukselle.

Videoteoksen toteuttamista ovat tukeneet Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus AVEK ja Taiteen edistämiskeskus.