• Jenny Grönholm

Jenny Grönholm

Menneisyyden suunnitelmat

Huuto II 29.4.-22.5.2022

Jenny Grönholm
Menneisyyden suunnitelmat
29.4.-22.5.2022

Kotitalomme, jossa myös työhuoneeni sijaitsee, myytiin meille irtaimistoineen. Edellinen asukas ei ottanut juuri mitään mukaansa. Vuosikymmenten aikana kerääntyneet huonekalut, astiat, vaatteet, kirjat, kokoelmat, muistot, kirjeet, valokuvat, autotkin, jäivät niille sijoilleen. Asetuimme taloksi, kannoimme talon edellistä elämää ulos ja omaamme sisään.
Kun siirsin vanhan, pysähtyneen kellon pois seinältä, se alkoi yllättäen käydä. Jätin sen niille sijoilleen. Enemmistön kirjoista poltin takassa, mutta pieni novellivihkonen tipahti Historian pikkujättiläisen välistä: Menneisyyden suunnitelmat.

Jäljelle jääneet esineet sulautuivat lopulta omiimme. Sama tapahtuu muistoille, ne sekoittuvat toisiinsa, ja lopulta mieliimme jää hämäriä, toisistaan irrallisia, usein epäoleellisia kummittelevia tilanteita. Tähän näyttelyyn olen työstänyt muistoja, menneisyyden suunnitelmia ja välähdyksiä.

Jenny Grönholm (s.1988) on Virossa asuva kuvataiteilija, joka työskentelee enimmäkseen maalauksen parissa. Hän on valmistunut Viron taideakatemiasta kuvataiteen maisteriksi vuonna
2018. Hän on pitänyt yksityisnäyttelyitä Virossa ja osallistunut yhteisnäyttelyihin Suomessa. Galleria Huudon näyttely on hänen ensimmäinen yksityisnäyttelynsä Suomen puolella.
Grönholm työskentelee pääsääntöisesti julkisen taiteen parissa. Hänen teoksiaan on Viron valtion kokoelmissa.

Näyttely on toteutettu Taiken korona-apurahan ja Viron kulttuurirahaston tuella.