• Kansalainen – Medborgare
  • Kierre
  • Nimetön (Cosplay)

Sebastian Lindberg

KANSALAINEN – MEDBORGARE

Uudenmaankatu 27.1.-14.2.2010

Sebastian Lindberg
Kansalainen – Medborgare
27.1. – 14.2.2010
Galleria Huuto Uudenmaankatu

Kuvataiteilija Sebastian Lindberg (s.1978 Helsingissä) työskentelee pääasiassa videon ja videoinstallaatioiden parissa.

Galleria Huudossa esillä olevan näyttelyn teema on suhde kansallisen identiteetin ja globaalin kapitalismin sekä teknologian muovaaman juurettomuuden välillä.

Edellisessä yksityisnäyttelyssään “Platform” Galleri Sinnessä Lindberg käsitteli samaa teemaa pääosin Kiinassa sijaitsevassa Ikeassa kuvatun materiaalin avulla. Näyttelyn “Kansalainen – Medborgare” materiaalista sen sijaan suurin osa on kuvattu Helsingissä.

Suomalaisessa identiteetissä Lindberg on tarkastellut erityisesti sen suhdetta väkivaltaan. Lindberg kirjoittaa:

“ Nuorena kansakuntana Suomella on ollut iso tarve korostaa itseään kulttuurinsa kautta ja se on luultavasti yksi syy miksi suomalaista kulttuuria on usein leimannut väkivalta.

Mielestäni on syytä kysyä onko suomalaisten sotilaiden urotekojen ihannoinnilla ja sillä painolla, joka väkivallalla on ollut suomalaisessa kulttuurissa, ollut negatiivinen vaikutus meihin suomalaisiin ja meidän mieskuvaamme? Voiko tämä olla jopa yksi syy siihen miksi Suomi väkivaltarikostilastojen mukaan on Länsi-Euroopan väkivaltaisin maa?

Tietysti tämä ei ole näin yksinkertaista eikä tämä ole ainoa syy, mutta on hyvä muistaa että väkivalta on kulttuurillisesti määräytyvää. Ihminen saattaa kantaa sisällään synnynnäistä taipumusta aggressiivisuuteen, mutta miten se ilmenee, on kulttuurin ja opettelun muovaamaa. Itsestään ihminen ei tiedä miten muodostaa kädestään nyrkkiä saadakseen mahdollisimman suurta vahinkoa aikaan. Mutta kun tämän on kerran omaksunut, niin sen näkee osana itsestään.”

Katso näyttelyn videotraileri osoitteessa

TRAILER FOR THE EXHIBITHION: KANSALAINEN MEDBORGARE (”Citizen”) from Carl Sebastian Lindberg on Vimeo.

Kiitos näyttelyn tukijoille: Avek – mediataide, sekä Eugène, Elisabeth och Birgit Nygréns stiftelse

Yhteystiedot:

Sebastian Lindberg
lindberg1978(at)gmail.com
Puh: 045-6511441
www.sebastianlindberg.net