• Kaarina Ormio
  • Kaarina Ormio
  • Kaarina Ormio
  • Kaarina Ormio
  • Kaarina Ormio
  • Kaarina Ormio

Kaarina Ormio

KIINALAISUUSHARJOITUKSIA

Uudenmaankatu 1.10.-12.10.2008

Kaarina Ormio
Kiinalaisuusharjoituksia
1.10.–12.10.2008
Galleria Huuto Uudenmaankatu

Näyttelyni aihe on vieraan kohtaaminen ja pinnallinen omaksuminen, ’vieraana’ kiinalaisuus.
Näyttelyssä on pukuja, video, kalligrafiaa ja feng shuita.

Chinoiserie på finska I ja II
Puvut ovat mielivaltainen sekoitus länsimaalaista ja kiinalaista prinsessaa.

Chinoiserie på finska III
Lapsen puvussa on yhdistetty Kiinan naxi-vähemmistön kangas mielikuviin ruotsalaisesta kansanpuvusta. Oikeastaan se muistuttaa korealaista pukua.

Kiinalaisia Pisteitä. Aloittelijan kalligrafiaharjoituksia.
Aloitin kiinalaisen maalauksen opiskelemisen kalligrafialla, niin kuin on tapana. Aloitin kalligrafian pisteestä, pienimmästä kiinalaisten merkkien osasta, koska senkin vetotavat on tarkoin määritelty. Työ kuvaa oikeastaan sitä, miten mahdotonta on syventyä yhtäkkiä toisen kulttuurin osasiin, kun ei itsellä ole kaikkea sitä minulle tuntematonta taustaa, mikä tässä tapauksessa oikeilla kiinalaisilla on.

Uunisaari
Videolla Tero soittaa kiinalaista hulusia Uunisaaren sateisessa syyskuussa.

Feng shui
Feng Shui (‘tuuli ja vesi’) on Kiinassa syntynyt tuhansia vuosia vanha käytäntö. Se perustuu ajatukseen universumissa liikkuvasta energiasta, jonka on päästävä kulkemaan, muttei toki liian nopeasti. Kaikki ympäröivässä tilassamme olevat esineet ja materiaalit voivat joko edistää tai jarruttaa päämääriämme. Ymmärtämällä hienovaraiset energian liikkeet voimme feng shuin avulla suunnitella ympäristömme niin, että helpommin saavutamme tavoitteitamme.Näyttelyssä on seurailtu väljästi feng shuin sitä suuntausta, joka kiinnittää huomiota ilmansuuntiin.

Galleriaan tullaan etelästä sisään. Suuri punainen puku edustaa aurinkoa ja tulta, intohimoa, sosiaalisuutta, huomioiduksi tulemista ja ylpeyttä.

Kaakon suuri ikkuna sopii hyvin kommunikaatioon, uusiin ideoihin ja luovuuteen.

Idästä versoo kaikki uusi, sinne kuuluu vihreä, puun materiaali, projektit ja aktiivisuus. Sinne olen sijoittanut Kiinalaisia pisteitä, joka näyttää hieman koivunrungoilta. (Myös kiinalaisen paperin materiaali on puu, vaikka sitä länsimäissa erheellisesti nimitetään riisipaperiksi.)Vesi viereen sijoitetuissa kupeissa ravitsee puuta ja puhdistaa ilmapiiriä.

Koillisen vuori on nyt Uunisaaren kallio, jolla suomalainen erakko soittaa hulusia.

Pohjoisessa vaikuttavat vesi, yö, talvi. Peilipallo on kuin kuu, ja peilien lasi sopii myös materiaalina pohjoiseen.

Kulkusten metalli on luoteen elementti. Luoteen energiaan liittyy muiden tukeminen, viisaus, tunne että hallitsee elämäänsä.

Tein Huudon keräilykorteista ja pienistä vähemmistöpukuisista nukeista ikäänkuin kotialttarin, jossa kortin henkilö voisi olla vaikka haltija. Keräilykortin saa ottaa mukaansa.

Länteen liittyy punainen auringonlasku (punaiset kulkusten langat), syksy, perhe, sadonkorjuu ja tyytyväisyys.

Kelloja saa mielellään kilistellä. Se puhdistaa värähtelyllään ilmaa. Samoin ei haittaa jos puvut ja peilipallo liikkuvat.

Kiitän avusta näyttelyn sommittelussa feng shui -asiantuntijaani Lena Törmää i design oy:stä.

Lisätietoja:
045-638 45 92
https://www.galleriahuuto.fi/kaarina/