• Favela Vera Ortiz: Second Skin

Liikkuva Installaatio 2nd Skins
SU 11.6. KLO 17-18
Huom! Teoksen äärelle voi jäädä haluamakseen ajaksi.
Vapaa pääsy

Koreografia Favela Vera Ortiz
Tanssi Lara Müller
Puvustus Lotta Esko

Liikkuva installaatio on yksi keho ja sen tuottamat assosiaatiot. Keho on metamorfoosin tilassa, ehdottaa erilaisia asioita; se on ihminen, se on eläin, se on tuntematon olio, se on jokainen meistä, koska kaikilla meillä on keho, se on tuttu, se on vieras, se on elävä kysymysmerkki.
Favela Vera Ortiz työskentelee monialaisesti nykytanssin kentällä. Hänen esityksiään on nähty niin isojen teatterien näyttämöillä, taidegallerioissa kuin kaupunkitilassakin, esimerkiksi keskellä Berliinin Alexanderplatzia. Hänet tunnetaan erityisesti vuonna 2007 alkaneesta sosiaalisen koreografian projektistaan Koreografin vastaanotto. www.iki.fi/fvo

Teoksesta 2nd Skins esitettiin näyttämöversio Svenska Teaternissa helmikuussa 2023 osana New Theatre Helsinki Festivaalin ohjelmaa. Nyt teoksesta on tehty uusi versio, liikkuva installaatio, jonka kesto on 60 minuuttia. Yleisö voi seurata teosta haluamansa ajan.
2nd Skins on osa Favela Vera Ortizin teossarjasta Liikkuvat installaatiot, joka alkoi vuonna 2021 teoksella bodyscapes ARS108 näyttelyssä Nokialla. Teokset ovat nähty galleria-ja museotiloissa.

Esitys on osa Art Fair Suomi Goes Galleries ohjelmistoa.