• Liisa Hilasvuori, Leena Kangaskoski, Emma Rönnholm: Vierasottelu
  • Liisa Hilasvuori, Leena Kangaskoski, Emma Rönnholm: Vierasottelu
  • Liisa Hilasvuori, Leena Kangaskoski, Emma Rönnholm: Vierasottelu

Emma Rönnholm, Leena Kangaskoski, Liisa Hilasvuori

Vierasottelu

Huuto III 10.12.2021-2.1.2022

Liisa Hilasvuori, Leena Kangaskoski, Emma Rönnholm
Vierasottelu
10.12. 2021 – 02.01.2022

 
Vierasottelu on kolmen taiteilijan yhteisteos. He ovat kukin hioneet omaa taiteellista työskentelyään jo yli 10 vuotta, mutta avaavat tässä näyttelyssä ilmaisuaan vuorovaikutuksen, muutoksen ja leikin voimille. 
 
Näyttely rakentuu useista sarjoista pieniä keramiikkaveistoksia, jotka asettuvat riveiksi gallerian shakkiruudulliselle kaakelilattialle. Jokainen teossarja on yhden taiteilijan tekemä, mutta uuden sarjan lähtökohta on aikaisempi, toisen taiteilijan tekemä veistos. Näin galleriatilaan kasvaa veistosjonojen rihmasto, kuin omintakeisilla säännöillä pelattava taide-alfapet. 
 
Teoksen teema on yksilökeskeisen kulttuurimme paine kehittää itseään alati. Aina voi pyrkiä parempaan, niin työelämässä, ihmissuhteissa kuin myös itsetuntemuksessa. Paine muuttua on loputon, aloilleen asettuminen näyttäytyy taantumuksena. Näyttelyssä vapaalle taiteelliselle ilmaisulle on asetettu sarja sääntöjä, joihin on mukauduttava. Veistokset myös reagoivat toisiinsa: aina kun kaksi sarjaa kohtaa, ne omaksuvat toiselta muotoa, suuntaa tai ajatusta. Sanallinen keskustelu työryhmän sisällä jatkuu näin kuvallisen ilmaisun omalla intuitiivisella logiikalla, eikä kukaan voi etukäteen tietää, mihin poukkoilevat polut johtavat.

Kiitos Taiteen edistämiskeskukselle näyttelyn tukemisesta

Taiteilijaesittelyt
 
Liisa Hilasvuori (s. 1981) tekee tilallisia teoksia, joihin joskus liittyy myös ääni ja valo, sekä keramiikkaveistoksia. Lisäksi hän toimii taiteilijaryhmä Piirakkakerhossa, joka järjestää yhteisötaidetapahtumia. Hän valmistui Kuvataideakatemiasta vuonna 2010.
 
Leena Kangaskoski (s. 1982) on valmistunut Royal College of Artista Lontoossa taiteen maisteriksi 2011. Hän on tehnyt kineettisiä installaatioita ja veistoksia, filmejä ja performansseja, joissa materiaaleilla ja niiden ominaisuuksilla on tärkeä rooli.
 
Emma Rönnholm (s.1984) valmistui Kuvataideakatemiasta vuonna 2011. Hänen teoksensa perustuvat oivaltavaan materiaalin ja valon käyttöön. Teoksiin sisältyy usein mekaanista liikettä.


JOULUN AUKIOLOAJAT GALLERIA HUUDOSSA:
Galleria Huuto on suljettu 24.-26.12.
Uuden vuoden aattona 31.12. suljemme poikkeuksellisesti klo 15.
Muina päivinä galleria avoinna normaalisti ti-su 12-17.