• Liisa Hilasvuori, Leena Kangaskoski, Emma Rönnholm: Bortamatch
  • Liisa Hilasvuori, Leena Kangaskoski, Emma Rönnholm: Bortamatch
  • Liisa Hilasvuori, Leena Kangaskoski, Emma Rönnholm: Bortamatch

Emma Rönnholm, Leena Kangaskoski, Liisa Hilasvuori

Bortamatch

Huuto III 10.12.2021-2.1.2022

Liisa Hilasvuori, Leena Kangaskoski, Emma Rönnholm
Bortamatch
10.12. 2021 – 02.01.2022

 

Bortamatch är ett samarbete mellan tre konstnärer. De har alla 10 år av egen konstnärlig verksamhet bakom sig, men i detta nya projekt öppnar de sig för lekens och interaktionens nyckfulla krafter.

Utställningen består av skulpturserier i keramik, uppställda ett verk per ruta på galleriets schackrutiga golv. Varje serie är gjord av en konstnärer, men utgångspunkten för längan är alltid en tidigare skulptur, gjord av en annan konstnär. På detta vis växer ett nätverk
av små skulpturer fram på golvet, som i ett egenartat parti konst-scrabble.

Det bakomliggande temat är trycket på förändring och självutveckling som råder i vår kultur. Man kan alltid bli lite bättre, både i arbetslivet, sina relationer och i sin själv-kännedom. Ambitionerna tar aldrig slut, att stanna upp är att halka bakåt. I utställningen dikterar vi en rad regler för vårt fria konstnärliga uttryck. Skulpturerna utövar också tryck på varandra: varje gång två serier möts anammar de form, idé eller uttryck från varandra. Det verbala samtalet konstnärerna emellan fortsätter så med det visuellas egna, intuitiva logik – och ingen vet på förhand vart de slingrande stigarna leder.

Utställningen har fått stöd av Centret för konstfrämjandet.

Liisa Hilasvuori (f. 1981) gör rumsliga verk, som ibland omfattar också ljus och ljud, samt keramikskulpturer. Hon är även verksam i konstnärsgruppen Piirakkakerho (pirogklubben), som organiserar sociala konsthappenings. Hon utexaminerades från Bildkonstakademin år 2010.

Leena Kangaskoski (f. 1982) blev magister i bildkonst från Royal College of Arts i London år 2011. Hon har gjort kinetiska installationer och skulpturer, filmer och performance i vilka materialen och deras egenskaper har en central roll.

Emma Rönnholm (f. 1984) utexaminerades från Bildkonstakademin år 2011.
Hennes skulpturer, installationer och kinetiska verk bygger på en överraskande användning av vardagliga material och ljus. Verken innehåller ofta mekanisk rörelse.


Julens öppettider i Galleria Huuto:
Galleria Huuto är stängt 24.-26.12.
På nyårsafton 31.12. stänger vi redan kl. 15.
Andra dagar har vi öppet normalt tis-sön kl. 12-17.