• Jussi Goman
  • Jussi Goman
  • Jussi Goman
  • Jussi Goman

JUSSI GOMAN

MAALAUKSIA

Uudenmaankatu 7.10-25.10.2009

Jussi Goman
Maalauksia
7.10 – 25.10.2009
Galleria Huuto Uudenmaankatu

Jussi Gomanin (1980) uusin näyttely Galleria Huudon Uudenmaankadun näyttelytilassa on hänen ensimmäinen yksityisnäyttelynsä Helsingissä sitten vuoden 2006. Goman on opiskellut Kankaanpään taidekoulussa ja Kuvataideakatemiassa, josta hän valmistui Taiteen maisteriksi keväällä 2008. Gomanin teoksia on viimeksi ollut esillä aiemmin tänä vuonna Oulun taidemuseossa olleessa Ihmisen jäljet -ryhmänäyttelyssä.

Näyttelyssä on esillä Gomanin maalauksia parin viime vuoden ajalta. Hänen maalauksensa puhuvat huumorin, ja erityisesti ironian, keinoin maailman tapahtumista, taiteellisista ideoista ja maalauksellisista strategioista. Hänen teoksistaan on löydettävissä usein ”kipupisteitä”, jotka avaavat katsojalle reitin johonkin merkittävältä tuntuvaan ajatukseen tai tunnetilaan. Teokset osoittavat kehittynyttä sommitteluntajua ja hyvää ymmärtämystä siitä, miten maalausten rakennetta on mahdollista rikkoa erityisefektin aikaansaamiseksi.

Gomanin maalaukset liikkuvat vaivattomasti ja omaperäisesti nykytaiteen ja laajemminkin koko visuaalisen kulttuurin koko kirjossa, jolloin niiden kuvastossa esiintyy niin sarjakuvamaisia kuin maalaustaiteen perinnettä kunnioittavia piirteitä. Maalaukset avaavat myös kunnianhimoisesti eräänlaisia puheenvuoroja nykymaalaustaiteen erilaisista tyylivariaatioista ja ovat omalta osaltaan todistusaineistoa siitä, että maalaustaide on merkittävä ja keskeinen osa nykytaidetta.

Taiteilija esittelee monipuolisesti erilaisia teoksiaan akvarelleista maalauksiin havainnollistaen monipuolisuuttaan niin aiheiden kuin erilaisten tekniikoiden suhteen. Suurin osa teoksista on ensikertaa esillä yleisölle.

FT Juha-Heikki Tihinen

Lisätietoa: www.jussigoman.com