• Marjo Hallila, Galleria Huuto
  • Marjo Hallila - Notes of Emotions II, 300 cm x 90 cm, Akryyli kankaalle, 2016, Kuva: Paulina Mirowska
  • Marjo Hallila - Notes of Emotions VII, 2017, 315 cm x 90 cm Akryyli kankaalle, Kuva: Paulina Mirowska
  • Marjo Hallila - Notes of Emotions III, 2016, 308 cm x 90 cm, Akryyli kankaalle, Kuva: Paulina Mirowska

Marjo Hallila

Space and Emotions

Huuto III 23.7.-15.8.2021

Marjo Hallila
Space and Emotions
23.7.-15.8.2021

Taiteilija on tavattavissa 14.–15.8.2021 klo 12–17.

Space and Emotions on abstraktien maalausten kokonaisuus, joka on syntynyt ajan ja paikan, tunteiden ja vaikutelmien välisessä vuorovaikutuksessa.

Paikat, joissa elämme, paikat, jotka ohitamme, ja paikat, joihin palaamme. Ne jättävät meihin jälkensä ja vaikuttavat elämäämme ja olemassaoloomme. Vaikutelmat paikoista kiinnittyvät kehoihimme ja mieliimme muistoina, tunteina ja tuntemuksina. Maalaukseni syntyvät näiden vaikutelmien, kokemusten ja tunteiden pohjalta. Ne muotoutuvat ja liikkuvat ajassa ja paikassa, ne ovat eräänlaisia jälkikuvia, muistoja hetkistä, joita ei enää ole.

Maalausprosessissani tutkin ja koettelen abstraktin maalauksen, tunteiden ja aistihavaintojen välisiä suhteita. Kehitän aikaan ja paikkaan liittyvien tuntemusten, värien, pinnan, muodon ja tilan välistä vuorovaikutusta ja niiden ilmaisua. Tavoitteenani on luoda minimaalisin elementein emotionaalisesti vaikuttavia töitä.

Työskennellessä luotan intuitioon. Lähden aina liikkeelle rehellisenä ja uteliaana, avoimena ja vilpittömänä kohtaamaan valmistuvan teoksen. Olennainen kysymys maalausprosessini taustalla koskee havainnon, kokemusten, tunteiden ja tuntemusten suhdetta: Kun katsoo jotakin, mitä silloin näkee, ja kun näkee jotakin, mitä silloin tuntee?

Työskentelyäni on tukenut Taiteen edistämiskeskus.

MARJO HALLILA on valmistunut taiteen maisteriksi Varsovan kuvataideakatemiasta vuonna 2017 ja Taideteollisesta korkeakoulusta vuonna 2005. Nykyisin hän asuu ja työskentelee Sörkänmäellä Keski-Suomessa. Hallila on erikoistunut kokeelliseen nykygrafiikkaan ja abstraktiin maalaukseen, rinnalla kulkevat myös valokuvaus ja salainen rakkaus, julistetaide. Työskentelyssä keskeisellä sijalla ovat monialaisuus, kokeellisuus ja käsitteellisyys. Vapaana taiteilijana Hallila on toiminut vuodesta 2017. Hänen teoksiaan on sekä kotimaisissa että ulkomaisissa kokoelmissa.

sähköposti: m.hallila(a)gmail.com
kotisivut: marjohallila.com
instagram: @marjohallila