• Matilda Enegren: Spring Concert, öljy kankaalle, 81 x 65 cm, 2021
  • Matilda Enegren: Carolin, 65x50cm, öljy kankaalle, 2020
  • Matilda Enegren: Fronth Path, 60x80cm, öljy kankaalle, 2021
  • Matilda Enegren: Redmond, 60x80, öljy kankaalle, 2021

Matilda Enegren

Stay Put

Huuto I 7.1.-30.1.2022

Matilda Enegren
Stay Put
7.1.-30.1.2022

Näyttely koostuu muotokuvista ja maalauksista, jotka perustuvat havaintoihin ympäristöstäni.

Työssäni olen kiinnostunut erityisestä mutta samalla arkisesta. Maalaan palasia olemassaolosta, näkymiä, jotka kiinnittävät huomiotani, ja pyrin kartoittamaan niiden herättämän ihmetyksen ja tunnereaktion. Viipymällä hetkien ja ihmisten parissa ja kiinnittämällä niihin huomiota työssäni voin hidastaa asioita.

Muotokuvieni henkilöt ovat ystäviä ja tuttuja, joita olen pyytänyt toimimaan mallinani joitakin tunteja työhuoneellani. Maalaan päivänvalossa ja tukeudun eräänlaiseen spontaaniin logiikkaan, jossa keskeistä on henkilön erityispiireet ja läsnäolo. Lähestyn muotokuvamaalausta siten, että olen kiinnostunut tästä hetkestä ja siitä, mitä tapahtuu sekä psykologisesti että maalauksellisesti, kun kohtaan muotokuvan kohteen.

Matilda Enegren (s. 1989) asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän valmistui kuvataiteen maisteriksi Göteborgin yliopiston Valand-akatemiasta vuonna 2015 ja on sitä ennen suorittanut kuvataiteen ammattikorkeakoulututkinnon Uudenkaarlepyyn Noviassa (2012). Enegrenillä on ollut useita yksityisnäyttelyitä ja hän on osallistunut ryhmänäyttelyihin sekä Suomessa että Ruotsissa. Hänen teoksiaan on Rovaniemen taidemuseon kokoelmassa (Jenny ja Antti Wihurin rahasto) sekä useissa Ruotsin kuntien ja alueiden taidekokoelmissa.

Näyttelyä on tukenut Svenska kulturfonden.

Yhteystiedot
matilda.enegren(a)gmail.com
https://matildaenegren.com/