• Miia Rinne: Uusi mato 1
  • Miia Rinne: Uusi mato 2
  • Miia Rinne: Uusi mato 3

Miia Rinne

Uusi mato

Huuto III 5.2.-28.2.2021

Miia Rinne
Uusi mato
5.-28.2.2021

Ensin minulla oli 100 metriä kirkasta 35 mm filmiä. Vuonna 2008 maalasin sille liikkuvan kuvan ja nimesin maalatun filmin Pori–Helsingiksi.

Sitten maalasin Pori–Helsingin päälle öistä merta, ja meren päälle puutarhaa, puutarhan päälle abstraktia sähinää ja vuosia myöhemmin kaiken aikaisemman päälle maiseman, joka vilisi kuin 46 vuotta minuutissa.

Nyt olen taas maalannut uuden kerroksen monivuotiselle filmilleni (2008– ). Annoin kuvien nousta alitajunnasta ja näyttää suuntaa. Kun sata metriä oli maalattu – ja digitoitu, yhdistin maalattuun filmiin fragmentteja videoarkistoistani. Tutkin kuvia myös suurennuslasilla ja zoomasin yksityiskohtiin. Jostain esiin luikerteli myös sanoja.

Teoksen ääniraita koostuu P. P. Puskan soitosta ja neliraituriäänityksistä käytetyille c-kaseteille.
https://soundcloud.com/p-p-puska


Miia Rinne (s. 1973) opiskeli Kuvataideakatemiassa Tila-aikataiteen laitoksella 1996–2003 ja Taideteollisessa Korkeakoulussa Kuvaamataidon opetuksen osastolla 1993–1999. Rinne on työskennellyt kokeellisen filmin ja videon parissa 1990-luvun lopulta lähtien, osallistunut lukuisiin näyttelyihin Suomessa ja ulkomailla sekä opettanut liikkuvaa kuvaa mm. Aalto-yliopiston Taiteen laitoksella.

http://www.miiarinne.com
instagram.com/miia.rinne
miia.rinne(at)gmail.com

Kiitos kohdeapurahasta Taiteen edistämiskeskukselle ja VISEKille.