• Miina Aho, Swell
  • Miina Aho, Swell, Galleria Huuto
  • Miina Aho, Swell, Galleria Huuto
  • Miina Aho, Swell, Galleria Huuto
  • Miina Aho, Swell, Galleria Huuto

Miina Aho

Swell

Huuto II 11.11.-4.12.2022

Miina Aho
Swell
11.11.–4.12.2022

Viiva laineilee tilassa. Se hyökyy ja keinahtelee, paisuu ja turpoaa. Käsi hamuaa aaltojen rytmiä, tavoittaa jotain sinne päin. Kynän jättämät, huojuvat jäljet laajenevat ja asettuvat painopinnoille valtaviksi, viivojen velloviksi massoiksi. Ne esiintyvät rajattuina otoksina liikkeestä ja karkaavat mielessä yli reunojen, täyttäen tilan kokonaan.

Näyttelyn teoksissa jälki esiintyy kahden eri menetelmän kautta, kun käsin piirretty muuntuu serigrafialla painetuksi. Painomenetelmä toimii välineenä käsitellä ja muovata alkuperäisen kuvan luonnetta: painoprosessin kautta piirretyn viivan mittasuhteet ja materiaalinen sisältö ja ympäristö muuttuvat. Menetelmien rajapinnalla muodostuva jälki on tunnistettava ja silti vieras. Jäljen koolla leikkiminen on toiminut lähtökohtana näyttelyn teoksille ja tuonut viivan parissa työskentelyyn uuden lähestymistavan. Tulitikkuaskin kokoinen piirros venyy äärimmilleen ja asettuu seinää peittäväksi pinnaksi. Suurennoksen äärellä pääsee lähemmäksi viivan ydintä ja sisältöä. Samalla huomaa jäljen kasvaneen joksikin muuksi.

Galleria Huudossa nähtävä teoskokonaisuus on laajennettu toisinto näyttelystä, joka oli esillä Galleria Uudessa Kipinässä Lahdessa 28.9. – 16.10.2022.

Miina Aho (s. 1990) on Helsingissä asuva kuvataiteilija, jonka työskentely pohjautuu välineen, ajan ja materiaalin merkitysten pohtimiseen. Teosten keskiössä on piirroksen ja serigrafian rajapinnalla syntyvä jälki, joka toimii alustana toiston ja värin tutkimiselle. Aho valmistui kuvataiteen maisteriksi Kuvataideakatemiasta keväällä 2022. Hän toimii osana Kalasataman seripajan yhdistystoimintaa ja on Suomen Taidegraafikoiden jäsen. Ahon teoksia on ollut esillä useissa yhteis – ja ryhmänäyttelyissä Suomessa ja ulkomailla. Galleria Huudossa esillä oleva Swell on Ahon neljäs yksityisnäyttely.

Kiitos
Näyttelyä ovat tukeneet Suomen Kulttuurirahasto ja Taiteen edistämiskeskus.

www.miinaaho.com
miinariikka.aho(a)gmail.com