• Mikko Kallio: Kaiva niin syvälle että näkyy kirkasta vettä (yksityiskohta), 2018, sekatekniikka, 26x30 cm
  • Mikko Kallio: Maan polte, 2018, sekatekniikka, 29x23cm
  • Mikko Kallio: Matkustaja, 2018, sekatekniikka, 29x33 cm
  • Mikko Kallio: Syrjäisimmässä paikassa, 2018, sekatekniikka, 30x21 cm
  • Mikko Kallio: Ystävien elämäntilanteet, 2018, sekatekniikka, 56x71 cm

Mikko Kallio

Alkukasa

Uusi jätkä 5.5.-27.5.2018

Mikko Kallio
Alkukasa
Galleria Huuto Jätkäsaari – Uusi Jätkä
5. – 27.5.2018

Galleria Huuto on avoinna myös helatorstaina 10.5.2018 normaalien aukioloaikojen mukaan. Tervetuloa!

Joskus elämässä käy niin, että lattia liikahtaa jalkojen alta. Järisyttävän muutoksen jälkeen ihmisen elämässä tai ympäristössä mikään ei ole enää ennallaan. Henkilökohtaisen mullistuksen seurauksena on syntynyt myös Alkukasa -näyttely. Työprosessin alussa on aina kasa tavaraa. Jos työprosessin ajattelee kasvuna, on tämä alkukasa kollaasin kasvualusta. Elämän kaaos ja sattumanvaraisuus ovat heitelleet paperisilpun, jämäpalat, tikut ja löytömateriaalit vuoreksi työhuoneeni pöydälle. Uudenlaisen järjestyksen rakentaminen on aina aloitettava.

Syntyvä sommitelma ei ole yksinkertainen, häiriötön tai ristiriidaton, vaan teoksessa näkyy ihmiselämän monimutkaisuus. Kollaasin tekeminen on yritykseni eheyttää sirpaleista maailmaa rakentamalla jotakin uutta. Teos voi laajeta suuremmaksi tai kasvaa sisään päin – tiivistyen tajunnan alle. Piirtämällä lennän mikromaailmaan, avaruuteen, kohti äärettömyyttä.

Näyttely sisältää paperille tehtyjä kollaaseja sekä maalauksia. Materiaaleina olen käyttänyt mm. tussia, vesiväriä, lyijykynää ja akryylivärejä. Joihinkin töihin olen yhdistänyt löytöesineitä.

Mikko Kallio (s.1971) on tamperelainen kuvataiteilija, jonka teoksia on mm. Nykytaiteen museo Kiasman, Tampereen taidemuseon, Helsingin taidemuseon ja Suomen valtion kokoelmissa. Kallion teoksia on viime vuosina nähty mm. ARTag galleryssa Helsingissä, Tampereen taidemuseossa, S.P.G galleryssa Tukholmassa, HilbertRaum project space -galleriassa Berliinissä, Prosessigalleria -verkkogalleriassa ja Haihatuksen kesänäyttelyssä.

Teosten tuotantoa on tukenut Taiteen edistämiskeskus.

Lisätietoja:
kallio.studio(at)gmail.com
+358 50 3465032
www.mikkokallio.com
www.instagram.com/mikkokallioartist/