• Miko Hornborg: Delay soul
  • Miko Hornborg: Almost gone
  • Miko Hornborg: Into the Void
  • Miko Hornborg: Seasons greetings

Miko Hornborg

Meanwhile, Elsewhere

Huuto II 1.2.-25.2.2024

Miko Hornborg
Meanwhile, Elsewhere
1.-25.2.2024

Keräilijä kutsuu matkalle kollaasin rajaseuduille

Miko Hornborgin teokset ovat kollaaseja perinteisessä merkityksessään: paperista leikattuja ja liimattuja kuvia. Hornborg on keräilijäluonne, joka on kartuttanut valtavan kokoelman aikakauslehtiä, kirjoja, postikortteja ja levynkansia, joita nyt käyttää materiaalina taiteellisessa prosessissaan.

Hornborgin teokset ovat hauskoja ja värikkäitä viestejä toisenlaisesta todellisuudesta. Teoksissa kuvataan maisemia ja tiloja, jotka sijaitsevat esittävän ja abstraktin hämärällä rajaseudulla. Töissä voi nähdä mielikuvituksellista arkkitehtuuria ja psykedeelisiä ihmishahmoja. Optisesti aktiiviset ornamentit jäävät väräjämään verkkokalvolle.

Hornborgin luomisprosessi on kuin leikki, jossa lopputulos muovautuu työn edetessä kokeilujen ja erehdysten kautta valmiiksi kokonaisuudeksi, joka on eräänlainen palapeli vailla mallikuvaa.

Miko Hornborg (s. 1976) on helsinkiläinen maalari–artesaani ja itseoppinut kuvataiteilija. Hänen analogisesti toteutetut kollaasi-sekatekniikkateoksensa kuvaavat värikkäitä geometrisiä maailmoja. Hornborgin töitä on ollut aiemmin esillä muun muassa Södervik Galleryssa, Glasshouse Helsinki Galleryssa ja Dowd Fine Arts Centerissä Yhdysvalloissa. Hänen teoksiaan on Saastamoisen säätiön kokoelmissa.