• Jenni Rope: Mobileita ja maalauksia
  • Liina, 2016
  • Mobile, 2016
  • Rivakka
  • Jätti

Jenni Rope

Mobileita ja maalauksia

Uudenmaankatu 7.9.-25.9.2016

Jenni Rope
Mobileita ja maalauksia
7.9.-25.9.2016
Galleria Huuto Uudenmaankatu

Jenni Ropen yksityisnäyttely Mobileita ja maalauksia avautuu Galleria Huudon Uudenmaankadun näyttelytilassa 7.9.2016. Näyttelyn yhteydessä julkaistaan myös Ropen tilateoksia esittelevä MOBILE­-kirja.

Taiteilijana Rope tunnetaan maalaustensa lisäksi myös animaatioistaan ja tilallisista mobile­veistoksistaan. Hän yhdistelee teoksissaan eri tekniikoita akryylimaalauksesta piirustukseen ja on tunnettu maalaustensa leikkisästä kuvamaailmasta. Uusilla teoksillaan Jenni Rope liikkuu entistä lähemmäs täysin abstraktia ilmaisua. Monipuolisuudestaan tunnetun taiteilijan uudet maalaukset rakentuvat suuressa määrin selkeiden siveltimenvetojen ja viritettyjen värikenttien yhteistyölle. Teokset ovat huomattavasti pelkistetympiä ja rakenteellisempia, kuin Ropen aiemmassa tuotannossa on nähty. Niissä korostuu tasolle luotu liike, jolla taiteilija
luo jännitystä kuvapinnalle.

Maalausten lisäksi Jenni Rope tekee mobileita, eräänlaisia leijuvia veistoksia. Tässä näyttelyssä mobile­teokset jatkavat ja täydentävät maalausten visuaalisuutta. Tilassa leijuvissa kappaleissa on omanlaistaan herkkyyttä, ne ovat yhtä aikaa kevyitä, raskaita, siroja ja järkälemäisiä.

Helsingissä asuva ja työskentelevä Jenni Rope on opiskellut Vapaassa taidekoulussa ja Aalto­yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa. Rope on järjestänyt näyttelyitä laajasti Suomessa ja ulkomailla. Hän on tehnyt kuvataiteilijan uransa ohella myös kuvakirjoja, kuvituksia, levynkansia sekä printtisuunnittelua muun muassa Marimekolle.

Lisätietoja:

jenni.rope(at)gmail.com, www.jennirope.com
info(at)finnishartagency.com, www.finnishartagency.com