25.10.2019
Näyttelyhakemukset syyskaudelle 2020 ja kevätkaudelle 2021 on nyt käsitelty ja vastaukset lähetetty kaikille hakijoille. Kiitämme hakemuksista! Seuraava näyttelyaikojen haku tulee olemaan keväällä 2020.

24.9.2019
Näyttelyaikojen haku syksylle 2020 ja keväälle 2021 on päättynyt. Kiitämme kaikkia näyttelyhakemuksensa lähettäneitä! Käsittelemme ne noin kuukauden sisällä, jonka jälkeen lähetämme vastaukset kaikille hakijoille sähköpostitse. Näyttelynpitäjät haussa olleille ajoille valitsee Galleria Huudon jäsentaiteilijoista koostuva näyttelyvalintaryhmä, ja sen kokoonpano vaihtuu jokaisen hakukerran yhteydessä.

Näyttelyaikojen haku syyskaudelle 2020 ja kevätkaudelle 2021 on käynnistynyt, haku päättyy 23.9.2019.

Galleria Huuto sijaitsee Helsingin Kampissa, osoitteessa Eerikinkatu 36 / Kalevankatu 43. Tiloissa on neljä näyttelytilaa, joihin avaamme nyt näyttelyhaun.

Huuto I, Huuto II ja Huuto III, kolme noin 65-85 m2 kokoista galleriatilaa
Huuto IV, kokonaan pimennettävissä oleva 39 m2 kokoinen tila näyttelyihin ja mediataiteen esittelyyn

Pohjapiirros löytyy täältä.

Näyttelyajat ovat neljä viikkoa, joihin sisältyy ripustus- sekä purkuaika.

Näyttelymaksut ovat (omakustannehintoja, muutokset mahdollisia):
Huuto I: 1200 €, Huuto II: 1200 €, Huuto III: 1200 €, Huuto IV: 800 €
Näyttelymaksu kattaa mm. kutsukorttien painatuksen ja postituksen, sähköisen tiedotuksen Huudon käytäntöjen mukaan sekä näyttelytilasta huolehdinnan ja valvonnan arkipäivien osalta. Näyttelynpitäjä osallistuu näyttelyn valvontoihin viikonloppuisin ja erikseen sovittaessa muina aikoina. Myyntiprovisiota ei peritä. Huuto IV:n hintaan sisältyy myös videoprojektori, kaiuttimet (tai kuulokkeet) ja soitin.

Näyttelyaikoja haetaan vapaamuotoisella hakemuksella, joka sisältää suunnitelman lisäksi myös ansioluettelon sekä kuvaliitteitä (5-10 kpl). Jos haet tiettyä tilaa, useampaa tilaa tai tiettyä ajankohtaa, mainitse siitä hakemuksessasi sekä perustele. Näyttelyvalintaryhmä tekee kuitenkin lopulliset päätökset itsenäisesti kokonaisuutta ajatellen.

Hakemukset toimitetaan sähköisesti, yhteen pdf-tiedostoon koostettuna, 23.9.2019 klo 23.59 (Helsingin aikaa) mennessä osoitteeseen:

haku( at )galleriahuuto.net

Yksittäisen sähköpostiviestin maksimikoko liitteineen on 4 mb. Voit myös lähettää linkin esim. dropboxiin, jossa hakemus sijaitsee yhtenä PDF tiedostona.

Otamme vastaan suomeksi sekä englanniksi kirjoitettuja näyttelyhakemuksia. Kaikille hakijoille vastataan sähköpostitse heti päätösten valmistuttua. (Huom. jotkut sähköpostiosoitteet saattavat suodattaa viestejä roskapostit-kansioon. Muista käydä katsomassa roskapostikansiotasi ajoittain.)

Näyttelyvalintaryhmä koostuu Galleria Huudon jäsentaiteilijoista ja kokoonpano vaihtuu jokaisen hakukerran yhteydessä. Valintoihin vaikuttaa näyttelysuunnitelman lisäksi hakemusten kokonaisuus ja monipuolisen näyttelyohjelmiston muodostaminen valintatyöryhmän näkemysten mukaan.

Galleria Huuto

Galleria Huuto on taiteilijoiden perustama ja ylläpitämä tila taiteelle. Toiminta pohjautuu vahvasti jäsentaiteilijoiden yhteiselle talkootyölle. Huudolla on ollut vuonna 2002 perustettu Viiskulma ja 2005 avattu Uudenmaankatu, molemmat Helsingin keskustassa. Vuonna 2013 avattiin Jätkäsaareen Makasiini L3:een isommat tilat, sen myötä toiminta Viiskulmassa päättyi. Toukokuussa 2018 Jätkäsaaren toiminta lopetettiin ja elokuussa 2018 Huuto remontoi ja avasi uudet tilat Eerikinkatu 36:een.

Vuosittain Huudossa järjestetään noin 50-70 taidenäyttelyä. Lisäksi Galleria Huuto on toteuttanut vakituisten näyttelytilojensa ulkopuolella erilaisia projekteja, tapahtumia ja vierailunäyttelyitä.

Galleria Huudon tiloissa Eerikinkatu 36 / Kalevankatu 43:ssa on tällä hetkellä neljän näyttelytilan lisäksi tapahtumatila, joka toimii myös yleisenä olohuoneena taiteilijoille ja yleisölle, sekä kaksi työhuonetta Huudon jäsentaiteilijoille.

Lisätietoja: Henni Oksman, director(at)galleriahuuto.net, p. 0400-653 461