• Kika Nicolela & Lucas Bambozzi: Somos Sao Paulo
  • Kika Nicolela & Lucas Bambozzi: Somos Sao Paulo
  • Kika Nicolela & Lucas Bambozzi: Somos Sao Paulo
  • Kika Nicolela & Lucas Bambozzi: Somos Sao Paulo

Kika Nicolela & Lucas Bambozzi (BR)

Somos São Paulo

Pikkujätkä 3.1.-18.1.2015

Kika Nicolela & Lucas Bambozzi
Somos São Paulo
(Me olemme Sao Paulo)
Galleria Huuto Pikkujätkä
3.1.–18.1.2015

Brasilia/Ranska 2011, 68”
Portugalinkielinen, tekstitetty englanniksi

Galleria Huuto avaa Jätkäsaaressa uuden tilansa Pikkujätkän brasilialaisella teoksella.
São Paulo on maailman suurimpia kaupunkeja, ja se on sulattanut itseensä useita kansallisuuksia ja kulttuureja. Mutta onko tämä yhteensulautuminen käynyt ilman yhteentörmäyksiä ja ristiriitoja? Mihin haasteisiin nämä ihmiset joutuivat sopeutumisprosessissaan? Elokuva käsittelee näitä kysymyksiä haastattelemalla siirtolaisia, maahanmuuttajia ja heidän jälkeläisiään, jotka jakavat kertomuksensa ja kokemuksensa kanssamme: ihmisiä useista eri kansoista jotka tulivat São Pauloon monista eri syistä – jättäen perheensä, ystävänsä, kulttuurinsa, omaisuutensa ja kaiken muun tuntemansa – ja jotka nyt ovat kaikki ”paulistanoja”.
Filmi on osa järjestön The Good Planet projektia ”6 milliard’s d’Autres”.

Kika Nicolela on brasilialainen taiteilija, elokuvantekijä ja riippumaton kuraattori. Hän on parhaillaan esillä myös kööpenhaminalaisessa taidehallissa GL Strand, joka asetti hänet ehdolle seuraavaksi EXTRACT – YOUNG ART PRIZE -palkinnon saajaksi. Hänen videoinstallaationsa Domitilas on parhaillaan esillä näyttelynä Solar Da Marquesa De Santosissa Sao Paulossa. Hän käyttää työssään yksikanavaisia videoita, installaatioita, performanssia, kokeellista dokumenttia ja valokuvaa. Kika Nicolela on valmistunut Sao Paulon yliopiston elokuva- ja video-osastolta ja opiskellut lisäksi UCLA:n yliopistossa Los Angelesissa sekä suorittanut maisterin tutkinnon Zürichin taideyliopistossa (ZHDK).

Lucas Bambozzi on multimediataiteilija Sao Paulossa Brasiliassa. Hän teoksensa käsittelevät mediaa sen eri muodoissa, kuten installaatioina, yksikanavaisina videoina, lyhytelokuvina ja interaktiivisina projekteina, ja niitä on ollut esillä yksityis- ja ryhmänäyttelyissä yli neljässäkymmenessä maassa.

Somos São Paulo kuuluu Galleria Huudon sarjaan Video Guests.