• Kika Nicolela & Lucas Bambozzi: Somos Sao Paulo
  • Kika Nicolela & Lucas Bambozzi: Somos Sao Paulo
  • Kika Nicolela & Lucas Bambozzi: Somos Sao Paulo
  • Kika Nicolela & Lucas Bambozzi: Somos Sao Paulo

Kika Nicolela & Lucas Bambozzi (BR)

Somos São Paulo

Pikkujätkä 3.1.-18.1.2015

Kika Nicolela & Lucas Bambozzi
Somos São Paulo
(Vi är Sao Paulo)
Galleria Huuto Lillbusen
3.1.–18.1.2015

Brasilien/Frankrike, 2011, 68”
På portugisiska, med engelska texter

Galleria Huuto öppnar sitt nya rum Lillbusen på Busholmen med ett brasilianskt verk.
São Paulo är en av de största städerna i världen och har haft en historia av assimilering och sammansmältning av flera etniciteter och kulturer. Men skedde detta sammansmältning utan konflikter och motsägelser? Vilka utmaningar blev dessa människor påtvingade under sin integrationsprocess? Filmen handlar om dessa frågor med att intervjua immigranter, invandrare och deras avkomlingar som delar sina historier och upplevelser. Människor av flera etniciteter som kom till Sao Paulo av många olika skäl och lämnade sina familjer och vänner, sin kultur, egendom och allt annat de kände till och som idag är ”paulistanos”.
Filmen är en del av projektet ”6 milliard’s d’Autres” project, an initiativ av organisationen The Good Planet.

Kika Nicolela är brasiliansk konstnär, filmmakare och oberoende kurator. Just nu visas hon på GL Strand i Köpenhamn som nominerade henne till den nästa EXTRACT – YOUNG ART PRIZE. Hon är även aktuell med sin nya videoinstallation Domitilas på Solar Da Marquesa De Santos i Sao Paulo. Hennes konstnärskap består av videos, installationer, performancer, experimentell dokumentation och fotografi. Kika Nicolela studerade film och video vid Sao Paulo Universitet och film vid UCLA universitet i Los Angeles och gjorde sin Master of Fine Arts vid konsthögskolan i Zürich (ZHDK).

Lucas Bambozzi är multimedia-konstnär i Sao Paulo, Brasil. Hans arbete består av verk som handlar om media i sina olika former, såsom installationer, en-kanal-videos, kortfilmer och interaktiva projekt. Hans verk har visats i solo- och grupputställningar i över 40 länder.

Somos São Paulo hör till Galleria Huutos serie Video Guests.