• Paula Puoskari
  • Arjen ilkimyksiä I (se, joka vie nimet)
  • Marmoriin hakattu aika
  • Dorian Gray I
  • Dorian Gray II
  • Paussi menossa - kaksoismuotokuva

Paula Puoskari

Paussi Menossa

Viiskulma 16.9.-4.10.2009

Medan jag har målat verken i denna utställning har mina tankar gång på gång återkommit till följande teman: teori, hormoner och konstpubliken.

Etymologin bakom ordet ”teori” har att göra med seendets betydelse för tanken (det grekiska theōríā betyder att se, undersöka, ett sammanhängande kunskapssystem). Betydelsen av att se och att se på nytt fascinerar mig. Ju fler tolkningsmöjligheter och ju fler bottnar en bild erbjuder, desto mer utmanande är den för tanken. Bildkonstnärens arbete är att se, men säger bildkonstens position i samhället något om vår tankeförmåga?

Temana i målningarna är alltid subjektiva – men är det personliga ännu politiskt: Femtio på Femkanten? ”Du har menopausat de senaste trettio åren”, men hur känns det då klimaxen kommer allt närmare – och varför känns det fortfarande som om kvinnan borde tiga och låtsas om att den inte finns …

Och slutligen:”Anyone who has shuffled through a gallery will know the look of bafflement and boredom worn like a mask on the faces of the visitors. They should be getting something out of this, but they´re not.Fortunately there is a café.”
Jeanette Winterson

P.S. Alla konstnärer i världen som arbetar i skoteroverall inomhus, förenen eder …D.S.

Konstnären Paula Puoskari bor i Helsingfors, och utexaminerades från Fria Konstskolan i Helsingfors våren 2008. Hon har tidigare varit jurist. Utställningen på Galleria Huuto Viiskulma är hennes andra privatutställning i Helsingfors.

För vidare information:
Paula Puoskari
paula.puoskari(at)gmail.com
040-515 2270