• tolonen
  • aleksitolone_venyv
  • aleksitolonen_robotit
  • aleksitolonen_robottimottaa

Aleksi Tolonen

PUNCH DRUNK

Viiskulma 25.4.-6.5.2007

punch-drunk [puhnch-druhngk]
–adjective
1. (esp. of a boxer) having cerebral concussion caused by repeated blows to the head and consequently exhibiting unsteadiness of gait, hand tremors, slow muscular movement, hesitant speech, and dulled mentality.
2. Informal. befuddled; dazed. Origin: 1915–20, Americanism

Näyttelyni Punch Drunk koostuu nyrkkeilijöiden kuvista mutta se ei ole vain näyttely nyrkkeilystä. Nyrkkeily on kuvamateriaali, näyttelyn pohja. Näyttelyn nimi antaa osviittaa siitä ideamaailmasta johon olen sijoittanut nyrkkeilijäni, maskuliiniset nyrkkeilijät ovat iskuista sekaisin, hämmentyneitä.

Näytttelytilassa on esillä kaksi installaatiota ja sarja akvarelleja. Gallerian etuhuoneessa kolme siivousrobottien päälle rakennettua nyrkkeilijämaalausta harhailee kehässä. Kolmiuloitteiset maalaukset ovat jatkuvassa liikkeessä ja törmäyskurssilla. Toisessa huoneessa digitaaliset printit nyrkkeilevistä tappelupareista on täytetty pehmolelun oloisiksi. Monimetrisiksi venytetyt nyrkkeilijöiden kädet risteilevät tilassa hakien osumaa.

Töitteni keskiössä on halu ja uskallus kokeilla, uteliaisuus materiaaleja ja merkityksiä kohtaan. Nyrkkeilijöiden avulla ja niiden kautta käsittelen maskuliinisuuteen liittyviä kysymyksiä. En kutenkaan kuvittele tietäväni tai antavani vastauksia monimutkaisiin kysymyksiin, nyrkkeilijät ovat kommentti ja heijastavat myös omaa hämmennystäni.

Näyttelyä on ystävällisesti tukenut Robokeskus.fi

Kiitos
Paulon Säätiö
Kordelinin Sivistysrahasto