• Risako Yamanoi
  • Risako Yamanoi

Risako Yamanoi

Next time, I will remember

Huuto II 14.10.-6.11.2022

Risako Yamanoi
Next time, I will remember
14.10.-6.11.2022

Risako Yamanoin yksityisnäyttelyn Next time, I will remember lähtökohtana toimivat taiteilijan isovanhempien talosta löytyneet vanhat valokuvat sekä uni, jonka hän näki myöhemmin. Unessa taiteilija keskustelee henkilön kanssa, joka oli hänelle läheinen lapsena, mutta hän tajuaa, ettei hän muista kyseisen henkilön kasvoja tai ääntä selvästi. Tämä kokemus on saanut taiteilijan pohtimaan, kuinka paljon muistoja häneltä on jo kadonnut ja millaisia muistoja jää jäljelle, jos suurin osa muistoista unohtuu.

Näyttely koostuu taidegrafiikasta, piirroksista, löydetyistä valokuvista ja tekstistä. Se käsittelee muistoja, jotka katoavat mutta ovat vääjäämättä osa henkilön identiteettiä, ja pyrkii tarkastelemaan muistojen, unien ja todellisuuden rajaa.

Risako Yamanoi on Helsingissä asuva kuvataiteilija, joka työskentelee pääasiassa taidegrafiikan, installaatioiden ja julkaisujen parissa. Hän on valmistunut kuvataiteen maisteriksi taidegrafiikan opetusalueelta Kuvataideakatemiasta. Hän on kiinnostunut ihmisten henkilökohtaisesta tarinankerronnasta. Työnsä kautta hän tarkastelee sitä, miten rakennamme henkilökohtaisia tarinoita meitä ympäröivien muistojen ja esineiden kautta.

Taiteen edistämiskeskus on tukenut näyttelyä korona-apurahan muodossa.

risakoy.wordpress.com