• Rosaliina Paavilainen, teoskuva
  • Paavilainen_AnatomyOfDesire_2
  • Paavilainen_AnatomyOfDesire_3

Rosaliina Paavilainen

The Anatomy of Desire

Huuto IV 31.8.-24.9.2023

Rosaliina Paavilainen
The Anatomy of Desire
31.8.-24.9.2023

Taiteilija on tavattavissa 23.-24.9. klo 12-18.

“Visuaalinen maailma on armoton.
Ei ole luonnollista tapaa voittaa tätä peliä.”

“The Anatomy of Desire” on 12-minuuttinen lyhytelokuva. Teoksen päähenkilön elämä syöksyy raiteiltaan hänen havahtuessaan siihen, että häntä palkitaan nuoruudesta ja kauneudesta
tavoin, jotka ylittävät kaikki muut hänen saavutuksensa. Yrittäessään löytää aikakonetta elämäänsä, päähenkilö ajautuu yhä syvemmälle patriarkaalisiin kauneusrituaaleihin, rakentaen identiteettinsä ja onnensa ulkonäkönsä ympärille.

Elokuva paljastaa kauneudenhoidon raadolliset ja kätketyt puolet, jotka yleensä jäävät piiloon kiillotetuissa somepostauksissa tai pysyvät salaisuuksina kauneudenhoitoalan ammattilaisten ja asiakkaiden välillä. Teos näyttää, mitä täydellisyyden tavoittelu vaatii – aikaa, kipua ja verta.

Rosaliina Paavilainen (s. 1993) on kuvataiteilija ja elokuvaohjaaja, jonka työskentelyn painopiste on dokumentaarisessa ja kokeellisessa elokuvassa. Teoksissaan hän on käsitellyt haastavia perhesiteitä, addiktiota, uskottomuutta ja kuolemanpelkoa. Lähtökohtana Paavilaisella on usein ihmisen mielen, tunteiden ja toiminnan pohtiminen, sekä niiden kriittinen tarkasteleminen.

Paavilainen valmistui vuonna 2022 kuvataiteen maisteriksi Taideyliopiston Kuvataideakatemiasta tila-ajan osastolta. Hänen liikkuvan kuvan teoksiaan on ollut viime
vuosina esillä niin näyttelyissä sekä elokuvafestivaaleilla: Docpoint, Helsinki (2021), Mäntän kuvataideviikot, Mänttä (2021), reGeneration4, Musée de l’Elysée, Lausanne (2020) ja Nuoret 2019, Taidehalli, Helsinki (2019). Kesällä 2023 Paavilainen osallistui kansainväliseen mentorointiohjelmaan Saaren Kartanossa, jonka yhteistuottivat The Wapping Project ja Koneen Säätiö.

Teosta ovat tukeneet Taiteen edistämiskeskus ja Suomen Kulttuurirahasto.

www.rosaliinapaavilainen.com
Instagram: @rosaliinapaavilainen