• Minna Suoniemi: Rule the World
  • Ariel
  • Frozen

Minna Suoniemi

Rule The World

Jätkä 2 12.11.-27.11.2016

Minna Suoniemi
Rule the World
Galleria Huuto Jätkäsaari – Jätkä 2
12.11. – 27.11.2016

Se ois si 15… Tuntuu vanhalta enää kolme vuotta nii oon 18.
Kolme vuotta on nii vähä 🙁

Rule the World on yritys katsoa sitä, millaista on olla 15-vuotias 2010-luvulla.

Näyttelyn teokset tarkastelevat teini-ikää, vanhemman ja lapsen suhdetta sekä sisaruutta. Tein teoksia yhdessä 13- ja 15-vuotiaiden sisarusten kanssa. 15-vuotiaan maskeeraamat hahmot kiehtovat minua. Ne ovat väkivaltaisia ja romanttisia, vampyyrin puremia, kauniita kauhuhahmoja, Disneyn prinsessoja. Maskeeraamalla voi ulottua rajoitusten ja odottamisen arjen ylitse joksikin merkitykselliseksi, kauhistuttavan kauniiksi ja ihailluksi. Maskin taakse jää epävarmuus ja rajojen sisällä eletty arki, joka edelliset sukupolvet tallensivat yksityisiin päiväkirjoihin. Instagramin kuvissa poseeraa itsevarma, ihailtu ja jotenkin pelottava nuori ihminen, joka vetää somekatseet puoleensa ja hallitsee maailmaa. Se on satua, mutta kuitenkin totta, itse tehty identiteetti, jota 15-vuotias rakentaa ja hallitsee.

I’ve done this makeup thing for a year now. I want to say thanks to @mykie_ and @ellimacssfx. Because of their youtube videos I’ve found my way to do art. A year ago I was drawing on paper and I didn’t like it ’cause I was bad at it. Now I’m only drawing on my face and I love it. And finally I can be proud and say #nofilter.

(lainaukset: Elsa, 15, Instagramissa)

Minna Suoniemi (s.1972) on helsinkiläinen kuvataiteilija, joka työskentelee liikkuvan kuvan ja installaation keinoin. Häntä kiinnostavat häiriö, virhe ja toisin tekeminen normia purkavina mahdollisuuksina, joiden kautta eri tavoin luonnollistuneet rakenteet ja mallit voivat tulla näkyviin. Hän on käsitellyt teoksissaan naiskuvaa, valtasuhteita, perhettä ja äitiyttä tiivistäen teemansa visuaalisesti minimalistiseen mutta sisällöltään monikerroksiseen ilmaisuun. Hänen teoksiaan on ollut esillä laajasti Suomessa ja kansainvälisesti, mm. EMMAssa, Kiasmassa, Moskovan modernin taiteen museossa ja Norjan valokuvataiteen museossa. Suoniemi on valtion audiovisuaalisen taidetoimikunnan jäsen ja toimii lehtorina Aalto yliopiston taiteen laitoksella.

Yhteystiedot:
minnasuoniemi.com | minna.suoniemi(at)gmail.com | +358 50 3630449 | +358 50 4111906

http://www.av-arkki.fi/taiteilijat/minna-suoniemi/