• Kazuko Kizawa: SPECTRUM-Colour-Light
  • Kazuko Kizawa: SPECTRUM-Colour-Light
  • Kazuko Kizawa: SPECTRUM-Colour-Light
  • Kazuko Kizawa: SPECTRUM-Colour-Light

Kazuko Kizawa

SPECTRUM-Colour-Light-

Uudenmaankatu 15.6.-3.7.2016

Kazuko Kizawa
SPECTRUM-Colour-Light-
Galleria Huuto Uudenmaankatu
15.6.-3.7.2016

Galleria Huuto on kiinni juhannuksen 24.-26.6.

Näyttelyssä on esillä videoinstallaatio, joka perustuu värin ja valon teemaan Suomesta löytyviä materiaaleja käyttäen. Installaatio koostuu videoteoksista, jotka käsittelevät valon fysikaalisia ilmiöitä. Toivon, että nämä teokset innostavat kävijöitä pohtimaan väriä, valoa, niiden suhdetta sekä aikaa ja tilaa.

Kazuko Kizawa on japanilainen kuvataiteilija ja valokuvaaja. Tällä hetkellä hän asuu ja työskentelee Suomessa. Hän tutkii töissään värin ja valon mahdollisuuksia. Aluksi hän työskenteli kaksiulotteisen taiteen parissa, mutta siirtyi sitten kolmiulotteisiin esineisiin, installaatioihin ja liikkuviin kuviin. Kizawa vaihtaa ilmaisumuotoaan aina tarpeen vaatiessa. Tällä hetkellä hän keskittyy käyttämään fysikaalisia ilmiöitä, interferenssin luonnetta, kokeillakseen värin ja valon mahdollisuuksia ja luodakseen nykytaidetta.

Ensimmäisen Kanadan Banffissa vietetyn residenssijakson jälkeen hän on työskennellyt myös useissa muissa taiteilijaresidensseissä ja pitää siitä, miten maisemat, materiaalit ja matkan varrella tavatut ihmiset vaikuttavat hänen töihinsä ja muuttavat niitä. Hän pitää taiteilijaresidenssissä työskentelemistä itselleen tehokkaimpana menetelmänä ja toivoo voivansa jatkaa samaan tapaan myös tulevaisuudessa. Kizawa valmistui kuvataiteen maisteriksi Tama University of Arts Graduate Schoolista vuonna 1999 ja sai Japanissa Made in Kawasaki Contemporary Art Award Judge Prize -palkinnon vuonna 2006. Hän on osallistunut teemalla ”valo” useisiin tapahtumiin ja näyttelyihin, mukaan lukien Lumière (2012, Kanada), Porin juhlaviikot (2010), Polar Night Light (2007, Suomi) ja GLOW (2004, USA). Hänen töitään on ollut esillä Japanissa, Pohjois-Amerikassa, Euroopassa sekä Oseaniassa.

kazukunkizawa(at)gmail.com