• Corinna & Scott Weiner

Corinna & Scott Weiner

Stealing my Cherry

Viiskulma 26.4.-7.5.2006

Scott Weiner varttui Chicagossa, Yhdysvalloissa, missä hän valmistui the Art Institute of Chicagosta vuonna 1989. Hän on matkustellut ja asunut ympäri Eurooppaa ja suorittanut maisterinopintonsa the Universität der Künste Berlinissä, missä hän tapasi Corinna Weinerin. Hän elää ja työskentelee Berliinissä.

Corinna Weiner syntyi Berliinissä ja opiskeli Universität der Künste Berlinissä ja the New York Studio Schoolissa New Yorkissa. Hän valmistui Berliinin taideyliopistosta vuonna 2003, ja vuonna 2005 Berliinin Taideakatemia myönsi hänelle palkinnon “Kunstpreis Berlin”.

Stealing my Cherry

Nämä kaksi taiteilijaa eivät vain jaa työhuonetta Berliinissä, vaan aloittivat siihen muutettuaan taiteellisen vuoropuhelun henkilökohtaisesta todellisuudesta ja havainnosta.
Työskennellessään usein samojen aiheiden kanssa, kuten alastonmallit, maisemat ja ruumiinosat, he molemmat edustavat ainutkertaista näkökantaa aiheeseen, mutta viittaavat usein toisen lähestymistapaan ja jopa ironisoivat sitä.

Scott Weinerin taiteelliset juuret ovat abstraktissa maalauksessa, mikä vaikuttaa hyvin paljon hänen tapaansa käsitellä esittäviä aiheita.
Kun hänen kuvansa näyttävät vartalon monumenttina ja kuvaavat ihmisrodun ja sen visuaalisten äärimmäisyyksien erityisyyttä, Corinna Weiner käyttää elokuvallista hetkeä tutkiakseen protagonistinsa sisäisiä motivaatioita, pelkoja ja intohimoja.

Näyttelyn nimi Stealing my Cherry viittaa heidän työskentelyprosessiinsa kahdella tapaa: varastaa toisen lempiaiheet on prosessi, joka tapahtuu joko tietoisesti tai tiedostamatta, kun työskennellään samojen teemojen kanssa – kuin kielletty hedelmä.
Varastaa jonkun kirsikka on englanninkielinen sanonta ilmaisemaan jonkun neitsyyden viemistä. Omaksuessa jonkun toisen teeman aihe usein näyttäytyy suhteessa tuon toisen perspektiiviin. Se menettää neitsyytensä. Kokemuksesta tulee toisen käden kokemus.

Pidämme tätä näyttelyä hienona mahdollisuutena esittää työmme Helsingin taidekentälle samoin kuin kaikelle yleisölle ja voimistaa jo olemassaolevaa vuoropuhelua suomalaisten taiteilijoiden kanssa.