• IhmissusijaLepakkomies

Paula Lehtonen

Susimies ja lepakkoihminen

Jätkä 2 1.8.-16.8.2015

Paula Lehtonen
Susimies ja lepakkoihminen
Galleria Huuto Jätkäsaari – Jätkä 2
1. – 16.8. 2015

Näyttelyssä ensi-iltansa saa kaksi erillistä videoteosta, joissa seurataan ihmiseläin-hybridejä: lepakkoihmistä ja susimiestä kaupungin yössä. Teoksessa esiintyvät, populaarikulttuuriin viittaavat hahmot, ovat antisankareita jotka taistelevat arjen haasteita vastaan selviytymisensä puolesta.
Susimies poikkeaa ulkoisilta ominaisuuksiltaan kaupungin kantaväestöstä ja hänen sopeutumista hankaloittaa yhteiskunnassa syvällä piilevä susiviha.
Lepakon aisteilla varustettu mies suunnistaa lepakkosimulaattori –kypärän avulla. Kypärässä on lepakon kaikuluotainta vastaava ultraäänisensori, mikroprosessori ja kaiutin. Kypärän kantaja kuulee kypärän sisällä kaikuluotaininformaation luoman äänimaiseman ympäröivästä tilasta. Aistirajoitteistaan huolimatta lepakkoihminen on löytänyt tavan selviytyä kaupungissa.
Teoksissa seurattavien päähenkilöiden tapa selviytyä kaupungissa rinnastuu heikommassa asemassa olevien syrjittyjen ja aistirajoitteisten kokemuksiin. Galleriaan installoituja videoteoksia yhdistää niiden kuvaus kaupungista karuna ja luonnon vastakohtaisena ympäristönä sekä Rasmus Hedlundin säveltämä koneellinen äänimaisema.

Paula Lehtonen on helsinkiläinen mediataiteilija, joka on kiinnostunut ihmisen, luonnon ja teknologian välisten suhteiden tarkkailusta. Hän on opiskellut Tampereen ammattikorkeakoulussa kuvataidetta ja maisteriksi Aalto-yliopiston meidalaboratoriossa. Mediataiteen lisäksi Lehtonen työskentelee videosuunnittelijana teatterin kentällä sekä VJ:nä klubeilla ja keikoilla.

Teoksen toteuttamista on tukenut Taiteen edistämiskeskus.

Lisätietoja:

Paula Lehtonen
paula(at)paulalehtonen.net
puh.0408258027

www.paulalehtonen.net