• Taiteiljakollektiivi Kunst
  • Taiteilijakollektiivi Kunst: Patafyysiset puutarhurit, still videoteoksesta

Taiteilijakollektiivi Kunst

Huuto IV 26.10.-19.11.2023

Taiteilijakollektiivi Kunst
26.10.-19.11.2023

Luonnon maailman jäsenelle

Tänään haluan osoittaa kunnioitusta ja kannustusta sinulle, luonnon maailman jäsenelle. Jäät helposti muiden suurempien ja näkyvämpien olentojen varjoon.
Sinä olet tärkeä. Sinulla on ainutlaatuinen paikka ekosysteemissä. Opetat meille kierron ja uudelleensyntymisen merkityksen. Meidän tulisi muistaa mennyt ja oppia siitä. Sinä olet esimerkki hiljaisesta voimasta ja mukautumiskyvystä. Kasvat maassa, etkä kurottele kohti aurinkoa. Olet muistutus siitä, että menestys tulee monin eri tavoin.
Symbioottiset suhteesi osoittavat, että yhdessä työskentelemällä voimme saavuttaa suurempia tavoitteita. Hiljainen vaikutuksesi ja vaatimattomuutesi inspiroi meitä olemaan parempia ihmisiä ja kunnioittamaan ympäristöä. Toimit symbolina sinnikkyydelle, sopeutumiskyvylle ja piilevälle kauneudelle, jota voi löytyä jopa planeettamme pimeimmistä nurkista.
Kiitos, sieni, jatka loistamista.

Teos on testilaboratorio, jossa koetellaan monisoluisten lajien selviytymiskykyä ja lisääntymistä kontrolloiduissa kasvuolosuhteissa. Samalla se on Taiteilijakollektiivin Kunstin yritys ratkaista maailman ongelmia patafyysisin keinoin.

. . .

Taiteilijakollektiivi Kunst on yhteistoiminnallinen yksikkö, joka järjestää poikkitaiteellisia ja performatiivisia näyttelyitä ja interventioita, taiteilijoiden itsenäisten teosten ja työskentelyn lisäksi. Kunst toimii keskustelevana ja toteuttavana orgaanina, jonka yhteisteoksissa yksittäisen taiteilijan tekijyys ei korostu. Kollektiiville myönnettiin Uudenmaan taidepalkinto 2018. Taiteilijakollektiivi Kunst: Christina Holmlund, Pia Paldanius, Sirpa Päivinen, Anu Suhonen ja Julia Weckman.

Kiitos
Yhteistyössä Helsieni. Näyttelyä ovat tukeneet Svenska Kulturfonden, Konstsamfundet ja Taiteen edistämiskeskus.

Yhteystiedot
www.taiteilijakollektiivikunst.fi