• Essi Kausalainen

ESSI KAUSALAINEN

ULKOMUISTISTA – BY HEART

Uudenmaankatu 9.1.-20.1.2008

Essi Kausalainen
Ulkomuistista – By Heart
Galleria Huuto Uudenmaankatu
9.1.–20.1.2008

Mitä tiedän tästä maailmasta? Koulussa minulle opetettiin kirjaimet ja kertotaulu. Painoin mieleeni merien, jokien, maiden ja niiden pääkaupunkien nimiä, harjoittelin harpinkäyttöä ja ristipistoja. Lukemastani tiedosta valtaosa on etsiytynyt paikkoihin, joista en sitä enää löydä. Muistini vuotaa. Se kadottaa asioita, lisäilee ja poistaa yksityiskohtia, sävyjä, kokonaisuuksia. Muistini tarjoaa joka päivä uusia ehdotuksia siitä mikä maailma on.

Näyttelyni Ulkomuistista – By Heart koostuu kahdesta installaatiosta ja yhdestä piirroksesta, jotka ovat syntyneet vuoden 2007 aikana. Teoksissa lähestyn ympäröivää maailmaa ihmetellen. Tarkastelen luontoa ja arjen esineistöä muodonmuutosten kautta; katseen kulmaa vaihtamalla tutusta tulee vierasta ja vieraasta tuttua. Meren aallokosta rakentuu piirtämällä hiljainen meditaatio, ja työpöydän pinta muuttuu hedelmälliseksi kasvualustaksi.

Ulkomuistista – By Heart –näyttelyn teokset ovat eräänlaisia maisemia – ne piirtävät esiin maailmaa sellaisena kuin minä sen muistan. Sellaisena kuin se voisi olla. Maailmaa, joka rakentuu ulkoaopituista tiedonhiukkasista, säännöistä, hajuista, mielikuvittelusta, tilastoista, salaisuuksista, heijastuksista ja ihon kokemusmuistista.

Näyttelyä on tukenut Suomen Kulttuurirahaston Uudenmaan rahasto.

Lisätietoja: Essi Kausalainen, essikausalainen(at)hotmail.com, 040 739 8446.