• Eric Hynynen
  • Bouquet (still)
  • Memento Mori (still)
  • LSD Skull (still)
  • Self portrait

Eric Hynynen

VANITAS

Uudenmaankatu 7.12.-23.12.2011

Eric Hynynen
Vanitas
7.12. – 23.12.2011
Galleria Huuto Uudenmaankatu

Vanitas on uusmedianäyttely jossa nähdään jotain uutta, jännää ja kaunista. Se laittaa pohtimaan syvempiä kysymyksiä.

Vanitas maalaukset (lat. turhuus) ovat kuolemasta muistuttavia asetelmamaalauksia, joissa on yhtäältä maallisten nautintojen tilapäisyyteen sekä toisaalta kuoleman varmuuteen viittaava symbolinen sisältö. Tämä maalaustyyppi oli yleinen erityisesti Alankomaissa 1600-luvulla.

Kuten monet muut taiteilijat kautta aikain, olen pohtinut ihmisen olemassa oloa ja sen päättymistä. Vanitas-teema on tuttu maalauksen historiassa ja edelleen tässä julkkisten ja idolsien ajassa on hyvä muistuttaa, miten lyhyt elämä on, mikä on oikeasti tärkeää ja yrittää voittaa turhamaisuus.

Tämä näyttely päivittää vanitas-teemaa nykyteknologian avulla, eli videoteoksilla. Nämä teokset on kuitenkin hyvin maalauksellisia (aivan kuin liikkuvat maalaukset) mutta tuovat jotain uuttakin: liikettä ja ajan käsitystä. Ne ovat minimalistisia, raikkaita, hyvin kauniita ja myös vähän mysteerisiä.

Suomalais-australialainen Eric Hynynen on valmistunut taiteen maisteriksi Kuvataideakatemiasta, maalaustaiteen linjalta, vuonna 2009. Aktiivisesti uusia töitä eri tekniikoilla tekevä Hynynen pyrkii töissään selkeyteen. Usein yllättävien esteettisten ratkaisujen kautta syntyy raikas, maalauksellinen lopputulos – on sitten kyseessä videoteos, valokuva, maalaus tai veistomaalaus.

Lisätietoja:
Eric Hynynen
eric.hynynen(at)gmail.com
www.erichynynen.com
Tel. +358 44 066 4600