• Näyttelyvaihdon osallistujia Huudosta ja plan.d.:stä Paula Puoskarin puutarhassa, kuva Sonja Tintelnot

Suomalais-saksalainen näyttelyvaihtoprojekti

Näyttelyvaihto Galleria Huuto – plan.d. Düsseldorfista

19.8.-16.10.2022

Taiteilijoiden ylläpitämä galleria plan.d. Düsseldorfista ja Galleria Huuto vaihtavat näyttelyitä.

Näyttelyvaihdon teema on ”Stoffwechsel – Aineenvaihdunta”, joka tarkoittaa niin fysiologista aineenvaihduntaa, materiaalista vaihtoa kuin lähestymistapaa taiteellisessa työskentelyssä; ajatusten ja impressioiden prosessointia, joka johtaa teosten syntyyn. Näyttelykokonaisuus muotoutuu kunkin taiteilijan omista lähtökohdista ja työskentelystä ammentaen. Työryhmässä on taidemaalareita, -graafikoita, media- ja installaatiotaiteilijoita sekä eri tekniikoita yhdistäviä taiteilijoita.

plan.d.:n näyttely Stoffwechsel – Aineenvaihdunta on esillä galleria Huudossa 19.8.-11.9.2022. Esillä on teoksia seuraavilta taiteilijoilta:
Peter Clouth, Aljoscha Gössling, Utta Hagen, Andrea Isa, Katrin Laade, Maria Lentzen, Heike Ludewig, Jyrg Munter, Christian Psyk, Simone Richter ja Sonja Tintelnot.

Galleria Huudosta 12 taiteilijaa tekee Düsseldorfiin näyttelyn 24.9.-16.10.2022.
Näyttelyyn osallistuvat taiteilijat Päivi Allonen, Beata Joutsen, Saija Koponen, Nuutti Koskinen, Tiina Mielonen, Pilvi Ojala, Paula Puoskari, Hanna Saarikoski, Maiju Salmenkivi, Katariina Salmijärvi, Laura Ukkonen ja Marja Viitahuhta.

Vuodesta 1998 toimineella Plan.d.:llä on tunnustettu asema Düsseldorfin taidekentässä. Galleria sijaitsee Düsseldorfin taide-elämän ytimessä Flingernin alueella. Se järjestää vuosittain 13 näyttelyä ja on esitellyt yli 800 taiteilijaa Saksasta ja ulkomailta. Plan.d on verkostoitunut ympäri maailmaa ja pitänyt näyttelyitä Koreassa, Ruotsissa, Tanskassa, Itävallassa, Japanissa, Englannissa, Skotlannissa, Ranskassa, Hollannissa ja Israelissa.
http://www.galerie-plan-d.de