• Viihdy kauniissa ympäristössä
  • Omavastuu yhdensuuntaisesta matkasta
  • Prisma -sarjasta
  • Näkymätön asiakas

Susanna Vuorio

Pullonpalautuspisteeseen tarvitaan myyjää

Jätkä 2 15.11.-30.11.2014

Susanna Vuorio
”Pullonpalautuspisteeseen tarvitaan myyjää” – maalauksia ja installaatio
Galleria Huuto Jätkäsaari 2
15.11.–30.11.2014

Maalaan ihmisiä. Teoksissa henkilöt ovat kaupassa, kotona, työssä, sairaalassa ja kadulla. Työskentelyni on maalin improvisointia pohjalle, tajunnanvirtaa, jonka avulla käsittelen olotilaa joka tulee elämästä. Ja vaikka maalaan omasta päästäni, ilman valmista mallia taikka kuvaa, työni eivät ole fantasiaa vaan jokin pelkistetty tilanne taikka viittaus pitää teokset tässä päivässä.

Jälkikäteen huomaan, että teoksiin tulleet aiheet ovat itse koettuja taikka nähtyjä tilanteita.

Teoksissani esiintyvät anonyymit henkilöt eivät piiloudu taikka käännä selkäänsä vaan katsovat usein katsojaa, pelkistetysti ilman peittelevää fiilistelyä taikka koristelua. Se ei useinkaan ole kaunista, elämää jota ei ehkä muutoin haluta nähdä. Kirjallisuudessa, musiikissa ja elokuvissa on aivan selvää ettei kauneus ole päätarkoitus, mutta kuvataiteessa tämä on vielä epämääräistä. En usko että taiteen tehtävä olisi tuottaa vain taiturimaisia eskapistisia elämyksiä. Mielestäni taiteella on oikeus ja velvollisuus kuvata todellisuutta, myötäelää, tuoda esille se mitä ei muuten voida sanoa.

Arkisten aiheiden kuvaaminen alkoi jo opiskeluaikana Vapaassa Taidekoulussa 2005, jolloin valmistuivat teokset ”Klo 6:25 tiskaus” sekä ”Onko Teillä bonuskorttia?”. Tänä päivänä ihmiset dokumentoivat elämäänsä kaikkialla päivittäin ja kuvia on joka paikassa. Dokumentoinnin seurauksena on usein kuvia elämästä, kuvia siitä minkälaisena elämä halutaan nähdä. En ole teoreetikko, enkä osaa määritellä kuviani. Mutta usko siihen, että rehellisen fyysisen maalaamisen avulla pystyy näyttämään suoraan jotakin mitä muilla keinoilla ei voi on vahva. Työ jatkuu.

Myös esillä oleva installaatio käsittelee samaa aihetta: kuinka systeemi laittaa ihmiset odottamaan vuoroaan.

Näyttelyä on tukenut: Eurosec Oy (laitteet installaatioon)

Yhteystiedot:
Susanna Vuorio
Puh. 041-5177556
Email: susannavuorio(a)gmail.com
www.susannavuorio.com