• otteita sarjasta Lennosto
  • Ruoki peto
  • Suojassa temppelin raunion
  • Yl' ahtaan tomun kiidä
  • Lennosto

Jan Anderzén

Rattoisa virta

Uudenmaankatu 10.7.-28.7.2013

Rattoisa virta
Jan Anderzén
Galleria Huuto, Uudenmaankatu
10.7.-28.7.2013

Rattoisa virta ei tavoittele höyhenen, vaan linnun kaltaista keveyttä. Näyttelytilaa viritettäessä on pyritty täsmälliseen ilmaisuun, mutta epäonnistumista ja sattumaa ei ainoastaan hyväksytä, vaan niistä voimistutaan kuin vauvat.

Rattoisan virran kosmiset soturit taistelevat moninaisuuden ja loputtoman liikkeen puolesta. Ne käyttävät ravinnokseen uskomme värähtelyjä ja erittävät musiikkia. Kuuntele petoa päiväpeitossa ja heräät multaa kynsien alle. Soittorasiasta kuuluva musiikki on väittelyä tuulen kanssa. Esillä olevien teosten svengi jäljittelee ominaisuuksia, jollaisia ilmenee mm. radikaalissa musiikissa, kasvien toisenlaisessa todellisuudessa sekä myös afrikkalaisissa rituaaliasuissa.

Olemme kaikkeuden hengen kirjureita, jotka tallennamme sen saneleman; toiset kuuntelevat tarkemmin, toisilla on banaanit korvissa. Totuuksien kohtalona on virrata järjettömyyksistä kuluneiksi lauselmiksi ja vain ekstaattiset totuudet tekevät poikkeuksen. Antiikin veistokset loistivat kerran väreissä.

Jan Anderzén on tamperelainen kuvataiteilija ja kokeellisen musiikin tekijä. Hänen taiteensa juuret ovat omaehtoista luovuutta ja yhteisöllistä tekemistä korostavissa rajattomissa alakulttuureissa. Rattoisa virta on Anderzénin ensimmäinen yksityisnäyttely Helsingissä.

http://kemiallisetystavat.com/
http://youtu.be/r38J73sWlXo (näyttelyn promovideo)