• Tatu Gustafsson: Instant Crash
  • Tatu Gustafsson: Kestävyys (Endurance), 2018 ,Kirja, merenjää, lasikulho
  • Tatu Gustafsson: Kestävyys (Endurance), 2018 ,Kirja, merenjää, lasikulho
  • Tatu Gustafsson: Late Essays, 2018, Myöhässä oleva kirjastokirja, lasi
  • Tatu Gustafsson: Power Nap, 2018, Käytetty turvatyyny
  • Tatu Gustafsson: Power Nap, 2018, Käytetty turvatyyny

Tatu Gustafsson

Instant Crash

Uusi Jätkä 10.3.-1.4.2018

Galleria Huuto on pitkäperjantaina 30.3. kiinni.
Lauantaina 31.3. ja pääsiäissunnuntaina 1.4. galleria on auki klo 12 – 17.
Pääsiäismaanantaina 2.4. galleria on normaaliin tapaan kiinni.

Tatu Gustafsson
Instant Crash
Galleria Huuto Jätkäsaari – Uusi Jätkä
10.3. – 1.4.2018

Hän ei ollut aikaisemmin kiinnittänyt niihin juurikaan huomiota, vaikka ne olivatkin olleet aina hänen mukanaan, meni hän minne tahansa. Ne olivat ilmestyneet, mutta eivät tyhjästä. Kuin jokin sairaus, ne olivat alkaneet pienistä epäilyistä. Ne olivat yhtä aikaa mahdollisia ja mahdottomia. Ne olivat aina muodostaneet hänet, mutta nyt ne olivat hänelle olemassa ensimmäistä kertaa.

Menneisyys oli ollut kuin matkalaukku, jota voi vetää perässään, sellainen, jossa on pienet pyörät alla. Mutta nyt menneisyys oli pysähtynyt, takertunut.

Periaatteessa tämä ei olisi häntä haitannut, sillä hän tiesi monia, joille oli käynyt tällä tavalla. Tai ainakin niin hän oletti. Nämä ihmiset olivat ilmeisesti vain päästäneet irti ja siirtyneet eteenpäin, kauemmas, kunnes menneisyys oli enää kuin pieni pala muovia valtameressä.

Tässä tapauksessa edellä mainittu vaihtoehto vaikutti hänestä yksinkertaiselta, mutta ei mahdolliselta. Ongelma oli nimittäin siinä, että tulevaisuus puristi hänet menneisyyttä vasten. Väliin jäi vain hän. Tulevaisuus oli aikaisemmin muistuttanut huonosti koulutettua koiraa, joka vain repii itseään ja samalla taluttajaansa, eteenpäin. Mutta nyt se ei hievahtanutkaan. Hän oli puristuksissa ja pystyi hädin tuskin hengittämään.

Oliko aika pysähtynyt? Ei. Asiat jatkoivat kulkuaan aivan kuten ennenkin. Tähtienvalo, aallot…kaikki joille pysähtyminen on vierasta. Periaatteessa mitään ei ollutkaan tapahtunut.

Oli vain seurauksia.

Vapaudesta kertoneet meret olivatkin sulaneita jäätiköitä, lapsuuden muistot vain yhteiskuntarakenteiden ylijäämää. Tästä hetkestä ruoka lautasella olisi hiilijalanjälki ja sankariaikuiset pettureita. Auringonvalo piikkejä otsonikerroksessa, rusketuksen sijaan. Kaikki merkit näkyivät jäljissä.

Hän olisi antanut mitä tahansa, jotta kaikki olisi ollut kuten ennenkin.

Hän, joka oli aina luullut olevansa vapaa.

Tatu Gustafsson on vuonna 1979 Perniössä syntynyt kuvataiteilija. Gustafsson valmistui Turun Taideakatemiasta vuonna 2012 ja Taideyliopiston Kuvataideakatemiasta vuonna 2015.

Näyttelyä ovat tukeneet Suomen Kulttuurirahasto ja Taiteen edistämiskeskus.

Yhteystiedot:
Tatu Gustafsson
+358401383109
tatugustafsson(at)gmail.com

http://www.tatugustafsson.com/