• Tuuli Teelahti: Sleeping Beauty, still
  • Tuuli Teelahti, Curriculum Vitae, still 1
  • Tuuli Teelahti, Curriculum Vitae, still 2

Tuuli Teelahti

Curriculum Vitae

Huuto IV 27.5.-19.6.2022

Tuuli Teelahti
Curriculum Vitae
27.5.-19.6.2022

Helatorstaina 26.5.2022 Galleria Huuto on suljettu.

Synnyin 12 319 päivää sitten. En muista sitä, mutta oli kesä, kello oli melkein yhdeksän lauantai-iltana ja ikkunan takana riehui ukkonen.

Mulla on lapsuusmuisto, jossa me tehdään pyöräretki delfiinijoelle. Sain uida delfiinien kanssa ja ratsastaa niiden selässä. Muistan myös matkan Australiaan. Muistoni eivät kuulemma ole totta. Mikä sitten on totta?

Nelivuotiaana sain tietää, että jonakin päivänä kuolen, enkä voi tehdä mitään välttääkseni sitä. Menin yksin huoneeseeni, suljin oven ja verhot ja kuiskasin: ”Koska se tapahtuu?”

Unissani olen Iguazun putouksilla 11 309 kilometrin päässä kotoa. Näiden paikkojen välille ei ole saatavilla joukkoliikennetietoja. 3 083 tunnin bussimatkan jälkeen herään ja näen auringon nousevan Brasiliasta. Katson Googlesta, mitä pitää tehdä, jos kohtaa jaguaarin viidakossa. Siellä sanotaan, ettei ole mitään hätää.

Curriculum Vitae on videoinstallaatio unesta, ajan kulumisesta ja virtaavasta vedestä. Se on vaihtoehtoinen ansioluetteloni ilman töitä ja saavutuksia. Mitä jää jäljelle, kun ne karsitaan pois, olenko silloin enää kukaan? Iguazun putousten vesihöyry kasvoilla, auringonnousut Atlantin valtameren rannalla, unet, joita en aina erota valveesta. Toisinaan kävelen rantaan ja annan aallon viedä minut mukanaan. Unohdan kaikki salasanani. Unohdan olevani huolissani.

Syntymäni jälkeen 1 868 715 532 800 m³ vettä on virrannut Iguazun putousten läpi Argentiinan ja Brasilian rajalla. Kaikki mitä olen tehnyt ja jättänyt tekemättä sisältyy noihin vesimassoihin. Vesi virtaa, vaikka en tekisi mitään. Nukkuessa riittää, että olen olemassa ja hengitän. Voisiko se riittää joskus myös hereillä ollessa?

Näyttelyn materiaali on kuvattu ja äänitetty Iguazun putouksilla Argentiinassa ja Brasiliassa sekä Beninissä, Länsi-Afrikassa.

Tuuli Teelahti on helsinkiläinen elokuvantekijä ja kuvataiteilija. Hän valmistui taiteen maisteriksi Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun Elokuvataiteen ja lavastustaiteen laitokselta vuonna 2021. Hänen työnsä käsittelevät usein yksilön sisäistä maailmaa ja liikkuvat eri todellisuuksien rajoilla. Teelahden lyhytelokuvia on esitetty ja palkittu kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla. Curriculum Vitae on hänen ensimmäinen yksityisnäyttelynsä.

Kiitos näyttelyn ja työskentelyn tukemisesta:
Suomen Kulttuurirahasto – Alice Kairan nimikkorahasto
Taiteen edistämiskeskus
Teatteri- ja mediatyöntekijöiden liitto Teme ry
Villa Karon ystävät ry

Yhteystiedot
tuuli.inari(a)gmail.com
Instagram: tuulitiikeri